Sensationeel: anti age crèmes die doen wat ze beloven!

1
anti age crèmes

De wetenschap staat op het punt van grote doorbraken in de strijd tegen rimpels, ouderdomsvlekken en zelfs huidkanker, vertelde een topwetenschapper aan Life Unlimited. Maar wat je op dit moment met sommige anti age crèmes kunt bereiken, vinden wij ook al sensationeel.

Goed, de terugkeer van je mooie gladde huidje van weleer is nog wishfull thinking waar de cosmetische industrie maar al te graag op inspeelt. Maar er is hoop: binnen de wetenschap wordt met man en macht gewerkt aan de strijd tegen huidveroudering. Volgens prof. dr. Jean Krutmann kunnen anti age crèmes binnen tien jaar de wonderen verrichten die nu worden beloofd. Krutmann kan het weten, want veel ontdekkingen en vernieuwingen komen uit zijn koker.

Ondertussen rollen er nu al anti age crèmes uit het lab die wij behoorlijk indrukwekkend vinden. We noemen er twee.

Anti age crème met DNA-reparatie enzymen

Als je ouder wordt neemt de kans toe dat je ruwe plekjes ontwikkelt die onschadelijk zijn, maar kunnen uitgroeien tot kanker (actinische keratose) als je ze laat zitten. Ze zijn het gevolg van zonschade en ze verschijnen meestal op de handen en het gezicht. De dokter kan ze wegsnijden of bevriezen, maar dat is in feite symptoombestrijding. Alleen wat met het blote oog te zien is wordt verwijderd maar ondertussen liggen er onder de oppervlakte meer cellen met beschadigd DNA te wachten tot hun tijd gekomen is. De ontsierende plekjes duiken dan ook vrijwel altijd weer opnieuw op. Een arts kan sinds kort een recept uitschrijven voor een crème met enzymen die het beschadigde DNA repareren. Daardoor is er sprake van echte genezing en blijven de plekjes definitief weg. Volgens Jean Krutmann gaan deze zalven ook rimpels enigszins tegen.

 

Anti age crème met stofje dat schadelijke genen uitschakelt

Professor Krutmann ontdekte dat vervuilde stadslucht zorgt voor ouderdomsvlekken in het gezicht. Dat komt omdat minuscule roetdeeltjes in de huid kunnen dringen en daar heel geniepig een gen activeren dat voor hyperpigmentatie zorgt. Geen nood: Krutmann heeft een crème ontwikkeld met een stofje dat het betreffende gen weer uitschakelt! Naar verwachting komt de crème volgend jaar al in ons land op de markt. We houden je op de hoogte.

Meer over deze en andere high-tech anti age crèmes in Masterplan huid & haar.

Tekst Pim Christiaans / Life Unlimited

Pim is als journalist al 30 jaar gespecialiseerd in anti aging en is de auteur van de boeken De houdbare man, De houdbare vrouw en Check je houdbaarheid.

 

Verwante artikelen

Hoe voorkom je ouderdomsvlekken door luchtvervuiling?

3 tips tegen rimpels die iedereen moet kennen

Viscollageen verbetert de elasticiteit van de huid

Zo bestrijd je rimpels van binnenuit

 

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

Warm aanbevolen: