Visolie om af te vallen

1

Veel mensen met overgewicht hebben te maken met ‘stille ontstekingen’, ontstekingen op celniveau waar je niks van voelt maar die de veroudering versnellen. In Life Unlimited nr. 1: Masterplan voeding, vitaminen, verjonging, vertelt de vooraanstaande Amerikaanse wetenschapper Bruce Ames dat je pas goed kunt afvallen als je eerst deze stille ontstekingen de kop indrukt.

Proefpersonen vallen vanzelf af

Sterker, uit onderzoek van Ames blijkt dat proefpersonen met overgewicht die met succes hun stille ontstekingen blussen vanzelf beginnen af te vallen – zonder minder te eten en meer te bewegen. Verderop in het bookazine staan eet&slik-adviezen om stille ontstekingen mee te bestrijden. Tip van de sluier: zorg dat je voldoende vitamine C en visolie binnenkrijgt.

visolie

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

Warm aanbevolen:

Plaats een reactie

3 comments

  1. Posted by Dorine, at Reply

    Wat is “voldoende vitamine C en visolie” precies? Hoeveel mg vitamine C, EPA en/of DHA moet ik dan per dag binnen krijgen?

  2. Posted by Pim Christiaans, at Reply

    In Masterplan voeding, vitaminen, verjonging adviseert de vooraanstaande vitamine C-wetenschapper Jens Lykkesfeldt minstens 200 mg vitamine C per dag (ongeveer 4 sinaasappels). Dit is de ondergrens voor C. Volgens een aantal wetenschappers is enkele grammen per dag beter (en veilig). Wat betreft visolie: in het bookazine wordt 500 tot 1000 mg visolie als optimale dosis geadviseerd (1 portie vette vis levert ongeveer 200 mg).

  3. Pingback: Luchtvervuiling? Bescherm jezelf met visolie! | Life Unlimited