Privacy-beleid

In deze privacy-verklaring lees je hoe wij met je persoonsgegevens omgaan.

De website www.lifeunlimited.nl en de bijbehorende webwinkel, zijn onderdeel van Uitgeveverij CocoBooks, eigendom van Pim Christiaans.

Adres: Smaragdstraat 48, 1074 HJ Amsterdam

KVK-nummer 60370912

BTW-nummer NL853880256B01

E-mailadres: redactie@lifeunlimited.nl of info@cocobooks.nl

Ons privacy-beleid

Lifeunlimited.nl/Cocobooks respecteert de privacy van alle gebruikers van de website, klanten van de webwinkel en abonnees van de nieuwsbrief. Wij gaan zorgvuldig en strikt vertrouwelijk om met persoonsgegevens. Wij gebruiken je gegevens alleen voor het doel waarvoor jij ze hebt verstrekt: het correct afhandelen en opsturen van een bestelling, het mailen van een nieuwsbrief, of/en je toegang verschaffen tot je persoonlijke account.

Dit zijn de persoonsgegevens die door lifeunlimired.nl/Cocobooks worden verwerkt:

Voor- en achternaam en e-mailadres. Indien nodig voor het leveren van producten of diensten worden ook adresgegevens en telefoonnummer verwerkt.

De persoonsgegevens die www.lifeunlimited/CocoBooks verwerkt worden door jou zelf verstrekt door het invullen van een bestelformulier, door de inschrijving op de nieuwsbrief of door het invullen van het contactformulier bij het aanmaken van een account.

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor…

… het versturen van onze nieuwsbrief

Als je je hiervoor hebt aangemeld of toestemming voor hebt gegeven, dan ontvang je maandelijks een e-mailnieuwsbrief. Als je deze berichten niet meer wilt ontvangen, dan kun je je gemakkelijk afmelden via de link onderaan elke nieuwsbrief

… om contact met je te kunnen opnemen. Dit gebeurt alleen wanneer dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren

… voor het afhandelen van jouw betaling. Wanneer je een product of dienst koopt via de website hebben we deze gegevens nodig om de aankoop te kunnen verwerken.

… om goederen en diensten bij je af te leveren. Wanneer je een aankoop doet via de website van een tastbaar product dan worden jouw persoonsgegevens gebruikt om het naar het opgegeven adres te kunnen sturen.

… je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken. We gebruiken je persoonsgegevens om je toegang te geven tot een persoonlijk account waar jij toegang hebt tot bijvoorbeeld je aankoopgeschiedenis en/of je aangekochte online producten of diensten.

 … het verwerken van persoonsgegevens als lifeunlimited.nl/CocoBooks hiertoe wettelijk verplicht is. Voor het doen van bijvoorbeeld de administratie is er een wettelijke verplichting om sommige gegevens te kunnen overleggen. Daarnaast worden de gegevens ook bewaard om aan andere wettelijke verplichtingen te voldoen.

Lifeunlimited.nl neemt besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens aan te pas komt. Voor het verzenden van de nieuwsbrief maakt www.lifeunlimited gebruik van het programma Mailchimp.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Lifeunlimited.nl/CocoBooks bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor jouw gegevens worden verzameld.

Zolang je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief bewaart lifeunlimited.nl/CocoBooks  je gegevens. Mocht je je uitschrijven dan worden jouw gegevens binnen één maand automatisch verwijderd.

Als je een product bij lifeunlimited.nl hebt afgenomen bewaren wij jouw gegevens 7 jaar vanwege de fiscale bewaarplicht.

Delen van persoonsgegevens met derden

Www.lifeunlimited.nl verkoopt jouw gegevens niet aan derden. We verstrekken je persoonsgegevens alleen aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van lifeunlimited.nl/CocoBooks, wordt  een verwerkersovereenkomst afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Lifeunlimited.nl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Met de volgende derden deelt lifeunlimited.nl/CocoBooks gegevens:

  1. Administratiekantoor – gebruikt de inkoop-en verkoopfacturen om de BTW-aangifte te doen.
  2. Facturatieprogramma – gebruikt bedrijfs- en/of persoonsgegevens benodigd voor het opmaken van offertes en facturen.
  3. Partij voor hosting van de website en e-mail – Zij zorgen dat de website goed functioneert, lifeunlomited.nl goed bereikbaar is per mail en dat de beveiliging hieromtrent in orde is. De gegevens zijn geanonimiseerd zichtbaar.
  4. E-mail automation programma – Voor de verwerking van inschrijving nieuwsbrief, aanmelden diensten, aanvraag e-book. Hiervoor heeft het programma je voor- en achternaam en mailadres nodig. Adresgegevens zijn alleen nodig bij het afnemen van een tastbaar product.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens verwerkt door lifeunlimited.nl/CocoBooks in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar redactie@lifeunlimited.nl. Lifeunlimited.nl/cocobooks zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één maand op je verzoek reageren.

Bezwaar maken op verwerking

Je hebt het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door lifeunlimited.nl/CocoBooks en je hebt het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij lifeunlimited.nl/CocoBooks een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Recht op indienen klacht

Je hebr de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, als je van mening bent dat wij niet voldoen aan de privacyregelgeving als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat kan via deze link.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website van www.lifeunlimited.nl wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan lifeunlimited.nl hiermee de website en eventuele advertenties te optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De cookies die lifeunlimited.nl gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak.

Functionele en analytische cookies

Lifeunlimited.nl maakt enkel gebruik van functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op jouw privacy. Analytische cookies geven ons inzicht in het gebruik van de website. Bij het plaatsen van analytische cookies hoeft lifeunlimited.nl geen toestemming te vragen.

Google Analytics

Via de website www.lifeunlimited.nl wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Lifeunlimited heeft Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de ‘Privacy Shield principles’ en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social media buttons

Op de website van lifeunlimited.nl zijn social media buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter en Pinterest. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, en Pinterest zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij heben daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van het betreffende social mediakanaal om te zien wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-accounts opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. De social media-accounts stellen zich te houden aan de ‘Privacy Shield principes’ en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Beveiligen

De website lifeunlimited.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van door lifeunlimited verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact op via redactie@lifeunlimited.nl of info@cocobooks.nl