Over Pim

Deze site wordt gerund door journalist Pim Christiaans, met incidentele bijdragen van collega’s.

Pim Christiaans

‘Ik houd van het leven, dus het lijkt me geweldig om tot mijn honderdste jong van lichaam en geest te blijven, minimaal. Die wens is niet helemaal irreëel, want de medische wetenschap ontwikkelt zich snel en er komen steeds meer mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen. Therapieën en medicijnen die je letterlijk jonger maken, verschijnen zelfs aan de horizon.’

‘Wie nu wil profiteren van deze revolutie, moet zijn tijd vooruit zijn. Vaak duurt het tien tot twintig jaar voor belangrijke nieuwe medische kennis doordringt tot de samenleving. Waarom zo lang wachten? Ik heb geen tijd te verliezen en wil optimaal profiteren van de beste anti-aging mogelijkheden zodra die beschikbaar komen.’

Pim Christiaans (1959) behaalde zijn diploma aan de school voor de journalistiek in Utrecht in 1982. In 1986 publiceerde hij zijn eerste artikel over pogingen de veroudering te remmen (Forever young, HP). Sindsdien heeft hij een lange reeks artikelen voor diverse bladen over dit onderwerp geschreven. Van 1999 tot en met 2004 was hij betrokken bij de lancering in Nederland van het destijds vernieuwende Amerikaanse magazine Men’s Health; eerst als eindredacteur en later als hoofdredacteur.

Vanaf 2005 heeft Pim een aantal boeken over gezondheid geschreven.

2006 De houdbare man

2010 De houdbare vrouw – samen met Hanny Roskamp

2016 Check je houdbaarheid – samen met Hanny Roskamp

2020 De testofactor – samen met Ralph Moorman

In 2007 startte hij uitgeverij CocoBooks, gespecialiseerd in boeken over gezondheid.

In 2015 maakte Pim als hoofdredacteur met een team journalisten de ‘bookazines’ Vitaminen tegen veroudering en Masterplan huid en haar.

Sinds dat jaar blogt hij over het onderwerp healthy aging op lifeunlimited.nl

Pim schuwt het experiment niet. Zo slikt hij dagelijks meer dan twintig supplementen en testte hij verschillende hormonen op zichzelf.

Pim beantwoordt veel gestelde vragen over zijn eigen lifestyle

Wat ik slik

Pim experimenteerde met testosterontherapie: het verslag

‘Mijn eeuwige jeugd’: column van Pim