Testofactor beschermt mannenbrein
Weten

De testosteronfactor beschermt mannenbrein

Onderzoeken laten zien dat de testosteronfactor de mannelijke hersenen jong houdt en de kans op aftakeling en dementie verkleint.

Veel mannen denken dat de testosteronfactor alleen maar belangrijk is voor het libido en de spieren, maar dat is een grote vergissing. Via het effect op het brein is het hormoon testosteron betrokken bij zo’n beetje alles wat het leven van een man de moeite waard maakt. Waarom denkt hij om de haverklap aan seks, kijkt hij graag naar mooie vrouwen en houdt hij van snelle wagens? Waarom geeft hij gas als iemand hem wil inhalen? Waar komen zijn tomeloze ambitie en dadendrang vandaan? Testosteron is de turbobrandstof voor al deze zaken.

Zodra zijn testosterongehalte daalt, dreigt zijn mannelijke branie te verdampen. Mannen met een testosterongebrek die testosteron toegediend krijgen, merken dat bijna ogenblikkelijk. Als wetenschappers tijdens een onderzoek proefpersonen testosteron of een placebo toedienen, merken de proefpersonen al snel wie het ‘echte’ spul krijgt: ‘De redenen dat zij dit goed kunnen voorspellen, variëren van een toegenomen libido of agressiviteit in zakelijke onderhandelingen tot een verbetering van algemene gevoelens van welzijn,’ schreef de Amerikaanse onderzoekster Joyce Tenover hier ooit eens over (bron).

In verschillende experimenten hebben wetenschappers geheugenproblemen, besluiteloosheid, gebrek aan vitaliteit en algemene misère weten te verdrijven met testosteron. In de Verenigde Staten is er om deze reden zelfs een run op synthetische en bio-identieke hormonen ontstaan: het aantal mannen dat er testosteron bijtankt, is er sinds 2000 verviervoudigd.

De testosteronfactor beschermt mannen ook tegen geestelijke veroudering en aftakeling. Deze onderbelichte eigenschap van testosteron is in de afgelopen jaren onder meer aan het licht gekomen door onderzoeken naar het effect van medicijnen die het hormoon verlagen. ‘Chemische castratie’ wordt dat ook wel oneerbiedig genoemd. Het wordt vaak toegepast bij mannen met prostaatkanker in een poging de tumorgroei te beteugelen. Maar bij het verlagen van het mannelijke geslachtshormoon, neemt de kans op geestelijke achteruitgang en dementie toe volgens een aantal kleinere onderzoeken (bron, bron) en een groot retrospectief onderzoek onder tienduizend Amerikanen met prostaatkanker.

Bij de mannen die testosteronverlagende medicijnen kregen, verdubbelde de kans om binnen vijf jaar dement te worden. In weer een ander groot onderzoek werden deze desastreuze effecten niet gevonden, dus het is nog te vroeg om prostaatkankerpatiënten te adviseren hun medicijnen te laten staan … Hoe dan ook onderstrepen deze ontwikkelingen het belang van testosteron voor de mannelijke hersenen.

Hoe mannen hun testosteronproductie optimaal houden en andere hormonen beter op elkaar kunnen afstemmen, kunnen ze lezen in het boek ‘De testofactor’ van Pim Christiaans en Ralph Moorman.

De testofactor€ 24,95   BESTEL NU

(Geen verzendkosten)

Of het nou gaat over gewicht, geheugen, seksdrive, spierkracht of energie: elke man staat van top tot teen onder controle van zijn hormonen. Door je hormonen te beheersen, beheers je jezelf. De Testofactor biedt een complete aanpak om op natuurlijke wijze je testosteron te boosten en je andere hormonen beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor word je scherper, strakker, sterker en fitter. Zelfs je daadkracht en stressbestendigheid kunnen toenemen.