5 natuurlijke maatregelen tegen overgangsklachten

1
overgangsklachten

Opvliegers? Stemmingswisselingen? Hier zijn vijf natuurlijke maatregelen om overgangsklachten te verzachten. 

Om je overgangsklachten te verminderen kun je veel doen zonder jezelf in een vuilnisvat voor medicijnen te veranderen. Hier zijn effectieve tips van natuurarts Johan Bolhuis.

Tip 1: Isoflavonen

Neem dagelijks een schepje Carci-care van Isopharma – dit is gemalen soja, rijk aan diverse isoflavonen

Tip 2: Bessen van de Monnikkenpeper

Neem driemaal daags 20 tot 30 druppels Vitex Agnus Cactus (Nagel BV). Dit is een tinctuur van de bessen van de Monnikkenpeper. De bes werd al door de oude Grieken voor medische doeleinden gebruikt en helpt volgens enkele onderzoeken tegen premenstrueel syndroom en onvruchtbaarheid.

Tip 3: Chinese Engelwortel

Neem bij het ontbijt twee capsules Dong Quai (Solgar of Thompson) als vermoeidheid meespeelt. Dong Quai is het extract van de Chinese Engelwortel dat in de Chinese traditionele geneeskunst wordt ingezet bij onder meer overgangsklachten.

Tip 4: Mirestrol

Pueraria mirifica- extract bevat mirestrol, een plantaardige stof die oestrogeen nabootst en veilig is.(Solgar: PM phytogen complex. 1-2 x daags 1 tablet) 

Tip 5: DHEA

Neem eenmaal daags 10 mg DHEA bij een te lage bloedspiegel van DHEA-s.

Bron: De houdbare vrouw.

 

banner-facebook-life-unlimited-2016

Bewaren

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

E-gidsen met de nieuwste adviezen voor je gezondheid

Onze E-gidsen bevatten gezondheidsadvies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Omdat de ontwikkelingen snel gaan, worden ze regelmatig geactualiseerd. Na eenmalige betaling kun je via je eigen account  altijd de laatste versie van je aangeschafte E-gidsen downloaden. Eenmaal betalen =  een leven lang up to date!  Ga naar de webshop