Berberine voor een langer leven

0

Het plantenextract berberine staat in de belangstelling van wetenschappers. Het stofje verlaagt de bloedsuiker, verbetert de bloedvetten en beschermt misschien tegen kanker. Klinkt als een ideaal anti-aging supplement!

Een hoog bloedsuikergehalte zet niet alleen je verouderingsproces in een hogere versnelling, het zorgt er ook nog eens voor dat je er een oude kop van krijgt. Dat blijkt uit een al wat ouder onderzoek van de universiteit van Leiden onder ruim zeshonderd vijftigers en zestigers. Hoe hoger hun bloedsuikerspiegel was, hoe ouder ze werden geschat op foto’s.

Minder snelle koolhydraten eten en meer bewegen zijn geijkte methoden om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Maar er is nóg een manier die je waarschijnlijk niet kent: berberine slikken.

Berberine is een plantenextract dat al sinds mensenheugenis wordt gebruikt binnen de traditionele Chinese geneeskunst. Wetenschappers hebben het al enige tijd in het vizier en in de afgelopen tien jaar zijn er talloze onderzoeken naar verricht. Een recente meta-analyse, een onderzoek waarbij de resultaten van een reeks andere onderzoeken worden gewogen, concludeert dat berberine de bloedsuikerspiegel van diabetici effectief verlaagt. En dat doet berberine even goed als het meest gebruikte diabetesmedicijn metformine: een geneesmiddel dat nu op een groep van drieduizend Amerikaanse bejaarden wordt getest (TAME study) om te kijken of het ook als preventief medicijn tegen verouderingsziekten kan worden ingezet.

Naast het verlagende effect op het bloedsuikergehalte verlaagt berberine het ‘slechte’ ldl-cholesterol, het remt chronische laaggradige ontstekingen en verlaagt de bloeddruk (een beetje). En: er zijn aanwijzingen dat het plantenextract een antikanker-effect heeft.

Klinkt als een ideaal antiverouderinsproduct en het is overal te koop. Kortom, berberine heeft alles in zich om snel op te klimmen naar de toptien van populaire anti-aging-supplementen.

Tekst: Pim Christiaans

 

Een stabiele bloedsuikerspiegel die aan de lage kant is, vergroot je kansen om gezond oud te worden enorm. Bij vrijwel iedereen kruipt de hoeveelheid suiker in het bloed echter jaar na jaar omhoog. Dit schadelijke proces kun je remmen en zelfs terugdraaien. In deze uitgebreide E-gids staan de nieuwste feiten en adviezen overzichtelijk op een rij.

€ 2, 95 – BESTEL HIER

 

 

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

E-gidsen met de nieuwste adviezen voor je gezondheid

Onze E-gidsen bevatten gezondheidsadvies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Omdat de ontwikkelingen snel gaan, worden ze regelmatig geactualiseerd. Na eenmalige betaling kun je via je eigen account  altijd de laatste versie van je aangeschafte E-gidsen downloaden. Eenmaal betalen =  een leven lang up to date!  Ga naar de webshop

Plaats een reactie