Slik K2

0

Tijdens het verouderen verkalken we langzaam: terwijl er kalk uit je botten verdwijnt, slaat er kalk neer in zachte weefsels, zoals de nieren, de huid en de vaatwanden. Dat laatste speelt een rol bij atherosclerose (aderverkalking). Bij driekwart van de gezonde mensen van 60 tot 69 jaar komt classificatie in de vaten voor, bij de 60- tot 69-jarigen met een ziekte van de kransslagader is dat 100 procent. Ruim de helft van alle mensen overlijdt aan de gevolgen van aderverkalking. De aftakelingsverschijnsel kun je remmen en volgens een recente Nederlandse studie zelfs terugdraaien door vitamine K2 in te nemen. Nederland loopt wereldwijd voorop in onderzoek naar deze interessante vitamine. Dr Cees Vermeer leidt dat onderzoek. ‘Kalk moet naar de botten, niet naar de vaten.’ legt hij uit in het boek Check je houdbaarheid.

 

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

E-gidsen met de nieuwste adviezen voor je gezondheid

Onze E-gidsen bevatten gezondheidsadvies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Omdat de ontwikkelingen snel gaan, worden ze regelmatig geactualiseerd. Na eenmalige betaling kun je via je eigen account  altijd de laatste versie van je aangeschafte E-gidsen downloaden. Eenmaal betalen =  een leven lang up to date!  Ga naar de webshop

Plaats een reactie