Pak veroudering fundamenteel aan

0

Tijdens het ouder worden, raken steeds meer eiwitten, vetten en aminozuren in het lichaam aangetast door suikermoleculen. Tijdens dit fundamentele verouderingsproces ontstaan schadelijke stoffen die advanced glycation end products ofwel AGEs worden genoemd. AGEs hopen zich overal in het lichaam op en richten daar schade aan: de huid (rimpels), de nieren (nierfalen), de ogen (leesbril, staar), vaatwanden (stijgende bloeddruk), het brein (dementie, Alzheimer) enzovoorts. De Amerikaanse topwetenschapster Helen Vlassara ontdekte dat wij dagelijks ook grote hoeveelheden schadelijke AGEs via onze voeding binnenkrijgen. Zij ontwikkelde een Anti-AGE-dieet en toonde bij muizen en mensen aan dat het dieet gunstige, verjongende effecten heeft.

 

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

Warm aanbevolen:

Plaats een reactie