Check je tandvlees, verleng je leven!

0

Leven er schadelijke bacteriën in jouw mond die je een hartaanval of andere ellende kunnen bezorgen? Bij veel volwassenen is dat het geval zonder dat ze het in de gaten hebben. Journalist Pim Christiaans bespreekt in deze 6-minuten video een thuistest waarmee je binnen een paar minuten weet of jij de klos bent. Het goede nieuws: je tandarts kan de kwaal snel verhelpen. Meer info in Check je houdbaarheid.

 

Tanden 10

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

E-gidsen met de nieuwste adviezen voor je gezondheid

Onze E-gidsen bevatten gezondheidsadvies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Omdat de ontwikkelingen snel gaan, worden ze regelmatig geactualiseerd. Na eenmalige betaling kun je via je eigen account  altijd de laatste versie van je aangeschafte E-gidsen downloaden. Eenmaal betalen =  een leven lang up to date!  Ga naar de webshop

Plaats een reactie

3 comments

 1. Posted by Arie, at Reply

  Zo’n parodontitis test hoeveel testen kun je met 1 verpakking doen. Ik kan me zo voorstellen dat je speeksel en conditie niet altijd van hetzelfde niveau is en dat er misschien extra testen nodig zijn?

 2. Posted by Pim, at Reply

  Je kunt met de Periosafe eenmaal testen. Je conditie van dat moment heeft geen invloed op de uitslag. Als je ontstekingsremmers of antibiotica gebruikt, kun je mogelijk een ‘vals negatieve’ uitslag krijgen; dwz dat je volgens de test gezond bent, terwijl er wel degelijk wat loos is. De test signaleert lichaamseigen eiwitten in je speeksel die alleen ontstaan als er sprake van weefselafbraak is. Heb je volgens de uitslag een verhoogde kans op parodontitis, dan wordt een bezoek aan de tandarts aanbevolen. Die kan checken of het inderdaad foute boel is. De fabrikant raadt aan de test eenmaal per jaar te herhalen als de jonder dan 45 jaar bent, en mininaal twee keer per jaar als je ouder dan 45 bent. Overigens: de Periosafe kan regelmatig tandartsbezoek niet vervangen! Zie het als een extra verzekering, omdat een tandarts tijdens een routinecontrole beginnende parodontitis over het hoofd kan zien.

 3. Posted by janet hoogeveen, at Reply

  De perio safe test wordt al in zeer veel nederlandse tandheelkundige
  praktijken ingezet en
  het tandvlees wordt gescreend door middel van de DPSI score(Dutch Periodontal
  Screening Index).Waarna,zo nodig,behandeling volgt.