Onze experts

Pim Christiaans

Ik houd van het leven, dus het lijkt me geweldig om tot mijn 120ste jong van lichaam en geest te blijven, minimaal. Die wens is niet helemaal irreëel, want de medische wetenschap ontwikkelt zich steeds sneller en er komen steeds meer mogelijkheden om het verouderingsproces te vertragen. Therapieën en medicijnen die je letterlijk jonger maken, komen zelfs in zicht. Wie nu wil profiteren van deze revolutie, moet zijn tijd vooruit zijn. Vaak duurt het tien tot twintig jaar voor belangrijke nieuwe medische kennis doordringt tot de samenleving. Waarom zo lang wachten?

‘Life Unlimited.nl is een platform met onafhankelijke, goed uitgezochte en toegankelijk geschreven informatie over de kunst van het oud worden en jong blijven. Elk jaar verschijnen er naar schatting meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen die direct of indirect van belang voor dit onderwerp zijn. Hoe maak je verstandig gebruik van de lawine aan nieuwe kennis om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk gezond, energiek en ‘jong’ blijft? Daarbij wil ik mijn lezers en site-bezoekers helpen.’

Pim Christiaans (1959) publiceerde zijn eerste artikelen over pogingen de veroudering te remmen al in 1986. In 2004 zegde hij zijn hectische baan als hoofdredacteur van tijdschrift Men’s Health op om een boek over healthy aging voor mannen te schrijven, De houdbare man. Het succes daarvan inspireerde hem tot het schrijven van De houdbare vrouw samen met Hanny Roskamp. Met haar schreef hij onlangs ook Check je houdbaarheid.

Pim schuwt het experiment niet. Zo slikt hij dagelijks meer dan twintig supplementen en testte hij verschillende hormonen op zichzelf.

Pim beantwoordt veel gestelde vragen over zijn eigen lifestyle

Pim experimenteerde met testosterontherapie: het verslag

‘Mijn eeuwige jeugd’: column van Pim

Healthy Aging Life Unlimited

59 Comments

Leave a Reply