Definitie van AGEs

0

Advanced glycation endproducts (AGEs) ofwel gevorderde versuikerings eindproducten, zijn eiwitten die zijn aangetast door suiker. Daardoor zijn ze schadelijk geworden. Vooral bij mensen met diabetes worden veel AGEs gevormd als hun bloedsuikerspiegel  hoog is. Maar ook bij gezonde mensen worden voortdurend AGEs gevormd. Het lichaam kan er maar met moeite vanaf, en daardoor stapelen AGEs zich op in onze lichaamweefsels. Hoe ouder we zijn, des te meer AGEs zich in onze weefsels bevinden. Het lijkt erop dat AGEs het  verouderingsprocers versnellen.

AGEs worden dus in het lichaam gevormd doordat bloedsuiker met eiwitten reageert. Maar we krijgen ook AGEs ‘kant-en-klaar binnen uit voeding.  In het boek Het anti AGE dieet legt prof. dr. Helen Vlassara uit waarom AGE’s onze veroudering versnellen. En hoe we de inname van AGE’s eenvoudig terugbrengen naar een veilig niveau met de recepten en regels van het anti-AGE-dieet. Niet de zoveelste dieet-hype, maar een wetenschappelijk geteste, evenwichtige voedingswijze die nergens botst met de algemeen geldende richtlijnen.

 

 

Schijf je in op onze nieuwsbrief!

De ontwikkelingen op het gebied van healthy aging gaan adembenemend snel! Met onze nieuwsbrief ontvang je de nieuwste inzichten en adviezen vers van de pers in je mailbox.

E-gidsen met de nieuwste adviezen voor je gezondheid

Onze E-gidsen bevatten gezondheidsadvies op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Omdat de ontwikkelingen snel gaan, worden ze regelmatig geactualiseerd. Na eenmalige betaling kun je via je eigen account  altijd de laatste versie van je aangeschafte E-gidsen downloaden. Eenmaal betalen =  een leven lang up to date!  Ga naar de webshop

Plaats een reactie