Onze experts

Daan de Wit

‘Als je weet wat je eet, dan weet je wat je jezelf kunt geven met gezonde voeding en weet je wat je jezelf aan doet met eten dat niet bij je past. Zodra je weet wat je eet, ga je in de supermarkt steeds meer kijken met de blik van je lichaam, in plaats van dat je je laat leiden door bijvoorbeeld je misleide verstand of je verslavingen, zoals bijvoorbeeld een suikerverslaving. Verdiep jezelf in wat gezonde voeding is en ontdek dat er flinke verschillen kunnen bestaan tussen wat er op je bord ligt en hoe je lichaam het ervaart. Veel plezier op deze ontdekkingstocht, en eet smakelijk. En voldoende: wie gezond eet, kan zoveel eten als hij maar wil’.

 

Daan de Wit (1969) schreef het boek Weet wat je eet – Gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap. Daan is journalist en verslaggever voor televisie, documentaire en geschreven media. Eerder publiceerde hij twee onderzoeksjournalistieke boeken voor uitgeverij Lemniscaat: De Volgende Oorlog en Dossier Mexicaanse griep. Op basis van Weet wat je eet ontwikkelde De Wit een format voor een serie televisiereportages. Daan schrijft voor Life Unlimited over voeding en gezondheid. Meer over Weet wat je eet lees je op de website bij het boek.

 

Nr 1 Life Unlimited LU kopie-25

Bewaren

NA POLITIEKE EN ECONOMISCHE MISSTANDEN TE HEBBEN ONTRAFELD, BEET ONDERZOEKSJOURNALIST DAAN DE WIT ZICH VAST IN HET ONDERWERP VOEDING. HIJ SCHREEF ER EEN ONTHULLEND BOEK OVER: WEET WAT JE EET – GEZOND ETEN OP BASIS VAN DE OUDSTE KENNIS EN DE NIEUWSTE WETENSCHAP. SINDSDIEN LET HIJ VEEL BETER OP IN DE SUPERMARKT EN KOOKT HIJ ZOVEEL MOGELIJK ZELF. IN MASTERPLAN VOEDING VITAMINE VERJONGING GEEFT HIJ ZIJN BESTE TIPS EN TRICKS OM MEER UIT JE ETEN TE HALEN.